Navedba strani: Zavod za ribištvo Slovenije. BiosWeb. [online], Ljubljana, Zavod za ribištvo Slovenije, 2014, [Posodobljeno ], [Citirano ], , , Dostopno na spletnem naslovu: <www.biosweb.org>, ISSN 2350-4757

| razred slanosti | prisotnost |
|---|---|
| celinske vode | ![]() |
| brakične vode (0.5‰ do slanosti morske vode) | ![]() |
| morske vode | ![]() |
| vode s širokim razponom slanosti (0.5‰ do slanosti višje kot v morski vodi) | ![]() |
| mera | najmanjša vrednost [mm] | največja vrednost [mm] | n |
|---|---|---|---|
| Celotna dolžina telesa (TL): | 17.00 | 132.00 | 1568 |
| stanje osebkov | najmanjša masa [g] | največja masa [g] | n |
|---|---|---|---|
| konzerviran v alkoholu | 0.1 | 5.7 | 144 |
| odtaljen | 0.2 | 4.9 | 1237 |
| svež | 0.4 | 12.0 | 1863 |
| živ | 0.1 | 21.0 | 2242 |
| a | b | r2 | spol | stanje osebkov | dolžina [cm] | mera | vir | država/lokaliteta | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.006807392 | 3.187204429 | 0.975926392 | mešano | mešano | 2.50 - 10.20 | TL | Marčeta, 2014 | Slovenija | |
| 0.006614713 | 3.174272020 | 0.976748152 | mešano | mešano | 2.50 - 12.20 | TL | Marčeta et al., 2025 | Slovenija |
| Vnesi dolžino | cm |
| Ocenjena masa: | g |
| Ime | |
| Sporočilo | |
